Algarve

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

De meest zuidelijke provincie van Portugal

De Algarve is de meest zuidelijke provincie van Portugal en was, destijds meer dan 500 jaar onder Moorse heerschappij voor ze, in de 13e eeuw, als allerlaatste gebied heroverd werd door de Portugese koning Dom Afonso III. De naam Algarve vindt haar origine bij het Arabische ‘Al Gharb’ (letterlijk ‘ten westen’) en ook vandaag zijn de Arabische invloeden duidelijk merkbaar in de architectuur, de taal, de gastronomie en de cultuur. Op bijna alle huizen zie je de Moorse schoorstenen bijvoorbeeld terug.

De Algarve heeft niet alleen één van de mooiste kusten van Europa (ongeveer 200 km lang) ook het binnenland ademt een bijzondere sfeer van landelijk rust uit. Een gastvrije bevolking verwelkomt u in de witte dorpjes en de historische stadjes in het glooiende achterland dat, door de vele citrus-, amandel-, tomaten-, en kurkplantages en kwekerijen ook weleens de tuin van Portugal genoemd wordt. De uitstekende keuken, gebaseerd op verse vis, schaaldieren, kip, rund en varkensvlees zal u zeker aanspreken.

Montinho da Luz, gelegen tussen de historische plaatsen Estoi en Moncarapacho, is een prima startplaats voor diverse trips. Er zijn diverse wandeltochten, en fiets-routes. In het oosten is het schitterende stadje Tavira gelegen en iets verderop vindt u de natuurlijke grens met Spanje, de Guadiana rivier.

In westelijke richting passeert u Faro met het mooi gerestaureerde oude stadsdeel. Verderop komt u in het mondainere gedeelte van de Algarve met bekende badplaatsen als Vila Moura, Albufeira en Portimão.  Ook het stadje Lagos en het meest zuidwestelijke puntje van Europa, Cape St. Vincent, zijn zeker de moeite waard.

Landinwaarts vindt u diverse plaatsen die niet gemist mogen worden, waaronder Alte, Loulé, Monchique en Silves. Gewoon lekker rondrijden en genieten van de omgeving, de dorpjes, de authentieke huisjes en de vriendelijke bevolking. Een bezoek aan de Algarve meer dan waard!

Tijdens elk seizoen is er in de nabije omgeving ook altijd wel weer iets te ontdekken, zoals de witte en roze amandelbloesem in het voorjaar, de levendige zigeunermarkten in de zomer en het op traditionele wijze oogsten van de olijven en Johannes broodboom peulen in het najaar. Wij informeren u natuurlijk graag verder over de attracties, bezienswaardigheden en schitterende natuur van de Algarve.

Montinho da Luz is een prima plek om 's avonds terug te keren na een zonnige dag aan het strand, een trip door het achterland van de Algarve of een bezoek aan een dorpje of stad. Nog even een duik in het zwembad en dan lekker onderuit zittend genieten van een mooie zonsondergang.

Als dat geen vakantie is!