Cultuur

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Moorse en Katholieke invloeden..

bepalen de cultuur van de Algarve, zowel in architectuur, denk aan de tegels (azulejos) en de schoorstenen, maar ook de sinaasappel- en amandelbomen zijn door de Arabieren in Portugal gebracht. De katholieke invloeden zie je terug in de vele kerken en de Fado muziek.

De Moorse schoorstenen bijvoorbeeld, werden, ten tijde van de Christelijke overheersing,  stiekem gebruikt om tot Allah te kunnen bidden.

De kerken van Faro, galeries en musea zijn zeker de moeite van het bezoeken waard, alsmede het Palacio, met slotpark in Estoi; Tavira Olhao en Silves, de voormalige hoofdstad van de Algarve.

Elk dorpje en stadje heeft zijn festival met regionale artiesten, fado zangers en zangeressen, maar ook klassieke muziek (Orquestra do Algarve) en internationale artiesten geven regelmatig concerten. 

Braderieën, met lokale producten, de zigeunermarkten, en de vele kastelen organiseren middeleeuwse en Moorse feesten (bijvoorbeeld het meerdaagse Mediëval, Castro Marim, en de ridderfeesten in Silves). De katholieke kerk is sterk in het organiseren van processies, met name de paas processies zijn een beleving op zich.