Dorpen en steden

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Algarve

De dorpen en steden in de Algarve hebben allemaal hun eigen charme. Naast de grote en bekende badplaatsen Albufeira en Portimao zijn er tal van kleine, half ingeslapen vissersdorpen en dromerige berg plaatsjes. 

Montinho da Luz, ligt vlakbij Moncarapacho, centraal gelegen in de Oost-Algarve.

In vogelvlucht van het westen naar het oosten:

In het uiterste westen liggen Sagres en Cabo de S. Vicente, dichterbij de Verenigde Staten van Amerika kunt u in Europa niet komen. Monchique, het centrum van Serra de Monchique daagt u uit om een prachtige wandeling te maken, om daarna op het gezellige pleintje van een lunch te genieten. 

Silves  - de vroegere hoofdstad van de Algarve - en haar kasteel gebouwd op het hoogste punt van de stad, maar ook Alte en Loule geven een prachtig beeld van het leven van vroeger en nu.

Via Faro met haar haven (Marina), de leuke gevarieerde winkelstraatjes en mooi gerestaureerde oude kern, komen we aan bij Olhao; de vlees-en vismarkt, in combinatie met de zaterdagse groenten en fruit markt is dat een beleving op zich.

Estoi, 8 km van Montinho da Luz, heeft een prachtig Paleis, waar nu een pousada / hotel in gevestigd is. Het Palacio is roze van kleur en heeft prachtig gedecoreerde zalen en een schitterende paleistuin.

Tavira wordt ook wel het Venetie van Portugal genoemd, een heel vriendelijk stadje, uitnodigend en zeker de moeite van uw bezoek waard. 

We hebben hier heel veel documentatie, en kunnen u allerlei tips geven, we helpen u graag op weg!