Moncarapacho

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Het allerleukste dorp

Op ongeveer 18 kilometer (slechts een half uurtje met de auto) van het vliegveld van Faro, 2 km lopen en/of 10 minuten fietsen van Montinho da Luz, ligt het slaperige stadje Moncarapacho, met een kleine 8000 inwoners, een typisch Portugees plaatsje met enkele supermarkten en winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen, maar ook een postkantoor, banken, een tankstation, een paar restaurantjes en een pottenbakkerij (Olaria) met prachtig aardewerk. Ontdek het museum, en bezoek de kerk

Sinaasappel-, mandarijn- en citroenboomgaarden, amandelbomen, Johannesbroodbomen, olijfbomen, granaatappelbomen en andere fruitbomen bepalen in de omgeving het lieflijke landschap. Hier vindt men géén industrie en géén massatourisme! Vanuit Moncarapacho is het slechts 7 kilometer naar het dichtst bij gelegen strand bij het plaatsje Fuzeta. U kunt daar naar het zandstrand op het vasteland, maar ook met een open veerbootje in een paar minuten naar het voor de kust gelegen eiland (Ilha de Armona) met fantastische, praktisch verlaten parelwitte zandstranden. Ook op de fiets is Fuzeta makkelijk te bereiken.            

Op en rond het het kerkplein treft u diverse restaurantjes en verschillende terrassen. In de weekenden in de zomer, treden er diverse muzikanten op.