Olhão

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Olhão

Olhão, dat midden in het Ria Formosa natuurpark ligt, werd oorspronkelijk bewoond door zeevarende naties die zich aangetrokken voelden tot de rijkdom van het zeeleven. De stad heeft nog steeds de visserij als eerste bron van inkomsten, maar heeft daarnaast een aardige reputatie opgebouwd als prachtige vakantiebestemming. Het complexe doolhof van zijriviertjes van de Ria Formosa, met zandbanken, zoutpannen, langgerekte gouden stranden en de zeer diverse flora en fauna hebben bijgedragen aan de tijdloze charme van deze regio.

De visserij trekt vandaag de dag nog steeds de aandacht van iedereen die een bezoek brengt aan Olhão. Of het nu de visserswijken in het oude deel van de stad zijn, met hun wonderlijke kubusvormige huizen en de Moorse platte daken, de ochtenddrukte op de vismarkt aan de waterkant of de boten in de haven die met een volle lading glinsterende sardientjes terugkeren, de stad is een en al bedrijvigheid en een pittoreske mengelmoes van geluiden, kleuren en geuren.

Olhão serveert de lekkerste visgerechten en zeevruchten van de hele Algarve en is het de trotse gastheer van het jaarlijkse Schaaldierenfestival in augustus. De Ria Formosa staat bekend als broedgebied voor verschillende soorten vis, week- en schaaldieren en deze worden allemaal met trots getoond en geproefd tijdens dit festival, natuurlijk op het ritme van muziek en dans in de straten van de stad. Er zijn volop restaurantjes en cafeetjes, de sfeer is authentiek, echt een aanrader!

Een bezoek aan Olhão is niet compleet zonder een voorproefje van de lokale, smakelijke recepten van de vissers zelf in de kleine restaurantjes.

De lokale specialiteiten zijn onder andere sint-jakobsschelpen met maïs, kokkels in rijstsaus, gestoofde kongeraal en inktvis en een stoofpot met brood en bonen.