Stranden

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Algemeen

Het oostelijk deel van de Portugese zuidkust is beroemd om zijn hagelwitte stranden die in feite niet meer zijn dan een lange strook zand vanaf Faro tot aan de rivier de Guadiana, de grensrivier tussen Portugal en Spanje. Het water aan de oostkant van de Algarve is een paar graden warmer dan aan de westkust door de nabijheid van de Middellandse Zee.

Tussen Faro en Tavira liggen de stranden binnen het Nationaal Park van de Ria Formosa ofwel het ‘Reserva Natural da Ria Formosa’. De stranden zijn met de auto (Praia da Faro), wandelend (b.v. Fuseta, Manta Rota, Praia Verde), met een treintje (Praia do Barril) of met een ferry / watertaxi (b.v. Fuseta, Pedras del Rei, Tavira, Cabanas) te bereiken.

Het oostelijk kustgebied van de Algarve is een zogenaamd ‘waddengebied’, volledig gereguleerd door het getij. De structuur en ligging hebben geleid tot het ontstaan van een uniek gebied met een bijzondere flora en fauna. Het land grenst eerst aan een lagune die weer wordt beschermd tegen de zee door ‘zandeilanden’ met een glooiend duingebied. De meeste stranden bieden faciliteiten als ligbedden, parasols, een bar en soms een restaurant. Een aantal stranden biedt uitgebreide watersportmogelijkheden. En voor een ieder die zoekt naar een rustig plekje is er ook in het hoogseizoen probleemloos een ‘strand voor jezelf’ te vinden.