Praia da Armona & Culatra, Farol

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Het strand van Armona (Ilha praia de Armona) ligt voor de kust van Fuseta en Olhaõ, u kunt Armona bereiken met de ferry die er vanuit Olhaõ 15 minuten over doet.

Aangekomen op Armona zie je wat restaurantjes en winkeltjes, de "hoofdweg" voert je tussen de huizen door met leuke tuintjes en terrassen naar het bewaakte strand. Een heel leuke loop. Met her en der restaurantjes en cafeetjes. Vanaf het strand van Armona, is het 4 km lopen naar het strand van Fuseta, een heerlijke wandeling! Daar kunt u de pont weer nemen naar het dorpje Fuseta.

Faciliteiten: Restaurants, Toiletten, Strandwachters in de zomer.

De haven van Olhaõ  ligt op 8 km van Montinho da Luz.

Het eindeloze strand en de heldere horizon op dit rustieke strand geven een relaxte sfeer. 

Ilha da Culatra -Farol- (Culatra Eiland) wordt niet bezocht door het massa toerisme, het is voornamelijk zee, zand en golven. Hier kun je genieten van je eigen een privé paradijs. Het is gemakkelijk om vrienden te maken met de lokale vissers en van de verse lekkernijen uit de zee te genieten in het café en de diverse restaurantjes.

Vanaf Olhaõ varen de ferry’s en taxiboten naar Ilha da Culatra. Er zijn ook enkele privé-zeilboten, gestuurd door ervaren zeilers, om u door de kanalen naar het eiland te brengen.

De overtocht duurt een half uur, en als u zich bijvoorbeeld op de heen weg bij het plaatsje Culatra laat afzetten, wandelt u over het strand in een goed half uur naar Farol, daar neemt u de ferry terug.

Praia de Culatra ligt op 15 km afstand van Montinho da Luz