Praia do Barril

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Praia do Barril is een van de bekendste stranden op het eiland van Tavira en is bekroond met de blauwe vlag sinds 1987. In het hoogseizoen is het over het algemeen een van de rustigere stranden van de Algarve. Het is de ideale plek voor lange wandelingen, watersporten of gewoon om de watervogels te observeren.

Het strand is per voet te bereiken, ook is er een toeristische trein, deze opereert vanaf de pier bij Pedra d'el Rei net over de loopbrug. U doorkruist de Ria Formosa, een goede gelegenheid om de prachtige flora en fauna te zien. Als u liever te voet gaat; de wandeling tot aan het strand duurt ca. 10 min.

Tavira kende vroeger een bloeiende tonijnvisserij. Op de duinen, direct aan het strand is het anker kerkhof ter nagedachtenis aan de vroegere tonijnvisserij. Overigens schijnt er onlangs nog een tonijn van 180 kilo te zijn gevangen. 

Het strand is zeer goed onderhouden en de voormalige tonijnvisserij voorzieningen zijn omgezet in winkels, bars, restaurants, cafés en kleedkamers en een foto galerie met foto’s van de tonijnvisserij.

Toegang voor gehandicapten.

Praia do Barril ligt op ca. 18km afstand van Montinho da Luz