Maatregelen mbt toerisme

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Persbericht van visit algarve Portugal 15-5-2020

Maatregelen op de luchthaven en openbaar vervoer

Op de internationale luchthaven van Faro zijn uiteraard verschillende maatregelen getroffen in overeenstemming met de gezondheidsinstanties en nationale luchtvaartautoriteit, die de bescherming van passagiers en personeel garanderen. Deze maatregelen omvatten onder meer temperatuurmeting bij aankomst, handreinigers op alle strategische punten van de terminals, het verplicht gebruik van een masker in de terminals, bewegwijzering,  en waarschuwingen voor de noodzaak van extra hygiëne en gepaste fysieke afstand.

De servicebalies worden allen voorzien van afscherming (acryl en glas) en de ruimte en apparatuur wordt gereinigd met ontsmettingsmiddelen op ziekenhuisniveau en UV-apparatuur. Ook in de rest van het openbaar vervoer zijn chauffeurs afgeschermd en moet iedereen verplicht gebruik maken van mondkapjes.

 

Fernandes zegt: "De prioriteit is nu om bezoekers, werknemers en bewoners in het algemeen te garanderen dat hun veiligheid onze eerste zorg is. In die zin is de Algarve zeer goed voorbereid, zoals blijkt uit de snelle toetreding van bedrijven tot het ‘Clean & Safe’-initiatief. Ondertussen zijn er in de Algarve 271 hotels, 176 toeristische amusementsbedrijven en 177 reisbureaus naar behoren gecertificeerd door dit initiatief van Turismo de Portugal, welke wereldwijd een pioniersrol heeft vervuld. We leggen ook de laatste hand aan een Algarve ‘Clean & Safe’ handboek. Dit een document is een aanvulling op het ‘Clean & Safe’ certificaat en omvat alle concrete operationele maatregelen voor de verschillende toeristische activiteiten, in overeenstemming met de regels vanuit de Portugese overheid en alle internationale richtlijnen. Deze moet aan het einde van deze week worden gepresenteerd.”

 

Grenzen en luchtverkeer

De heropening van de grenzen en het hervatten van het luchtverkeer zijn de belangrijkste factoren voor een volledige terugkeer van de toeristische activiteit. "Dit is een kwestie die uiteraard vele landen aangaat, niet alleen de Algarve. Alle grote toeristische bestemmingen in Europa wachten met spanning op de richtlijnen van de EU op dit gebied. De Algarve heeft echter enkele positieve signalen ontvangen. Verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen en touroperators tonen grote belangstelling voor het opnieuw opstarten van hun activiteiten voor de regio, waarvan een aantal van hen al informatie op hun websites hebben staan en vakantiebestemmingen aanbieden", aldus Fernandes.

 

Het aantal totaalaantal gevallen van Covid-19 sinds januari in de Algarve is slechts 358, veel minder dan de meeste andere Zuid-Europese landen