Hoe gaat het nu in de Algarve?

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Update, half juni 2020

Inmiddels heeft Buitenlandse zaken het reisadvies voor Portugal aangepast en geel licht gegeven om naar Portugal, de Algarve te gaan. Gelukkig! Hier, in de Algarve vallen de besmettingen ontzettend mee, de Portugezen en de 'buitenlanders' hebben en houden zich goed aan de regels die opgesteld zijn om een veilige omgeving te creëren voor iedereen.

De terrassen, restaurants, cafe' s en strandtenten zijn al vanaf 18 mei open, en met de extra afstand tussen de tafels, en de bediening die een mondkapje en handschoenen dragen, is de kans op een besmetting bijna nihil.

In de winkels, shoppingmalls en supermarkten is een mondkapje verplicht, en bij de ingang van de winkel staat een pompje met desinfectie middel voor uw handen, u wordt vriendelijk doch dringend gevraagd hiermee uw handen te behandelen.

Op het strand geldt bijvoorbeeld de regel dat de parasols minimaal 3 meter uit elkaar moeten staan, dit nadeel is volgens mij meer een voordeel, want meer ruimte tijdens de drukke vakantiemaanden.

Wij hebben inmiddels al weer heel wat vakantie gasten mogen verwelkomen, deze 'Earlybirds' genieten van het weer, de rust, de ruimte, het heerlijke eten, het strand en natuurlijk onze accommodatie: Montinho da Luz :)