Vliegen naar Portugal / Faro

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

Inmiddels hebben wij gelukkig alweer diverse gasten uit Nederland op Montinho da Luz ontvangen. Daar we ons kunnen voorstellen, zelf ook best nieuwsgierig waren hebben we gevraagd hoe de vlucht, de voorbereiding,  en de uitvoering was. Zijn er speciale formulieren nodig? wordt je gezondheid gecheckt, enzovoorts.

Op de website van het RIVM kun je een Health screening Form (gezondheidsverklaring) downloaden (https://www.rivm.nl/en/documenten/health-screening-form)

Transavia vliegt sinds 18 juni j.l. weer vanaf Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Op deze vliegvelden is het nog bijzonder rustig, er gaan dan ook nog maar weinig vliegtuigen, dus logisch. Men houdt afstand, en bijvoorbeeld op Rotterdam werd voor het boarden, het vliegtuig in zones opgesplitst: in dit geval 6 zones, dus rij 1 tm 6, 7 tm 12 etc. zo ga je gefaseerd het vliegtuig in en heb je de tijd en ruimte om rustig op je plaats te gaan zitten. Natuurlijk alles met mondkapje, als het lukt worden er stoelen vrijgehouden, maar als het vliegtuig vol is, is het vol...

Tijdens de vlucht kun je wat te eten en/of drinken bestellen; je krijgt een A4-tje met de te verkrijgbare items, en je kruist met een pen je keuze aan. #tip: neem een pen mee! na uitlevering wordt het A4-tje weggegooid. Dit is zo gedaan omdat je met mondkapje minder goed te verstaan bent, en zo alle onduidelijkheden vermeden worden.

Ook vul je in het vliegtuig een door Transavia versterkt formulier in: het Public passenger locator form (https://www.who.int/ihr/ports_airports/locator_card/en/) zoals de afbeelding hieronder. beide formulier hou je bij je, er kan op Faro airport - elders in Portugal naar gevraagd worden.

Eenmaal op Faro aangekomen kun je een temperatuur check krijgen, maar daar merk je niets van, is infrarood.

Valt alles mee toch?